Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen van explosie Papsouwselaan

In de vroege ochtend van maandag 4 september vond een explosie plaats bij een bakkerij op de Papsouwselaan. Bij het pand daarnaast, een supermarkt, werd ook een stuk explosief gevonden dat niet was afgegaan. De politie doet onderzoek naar de zaak en roept getuigen op zich te melden. In de bakkerij waren op het moment van de explosie meerdere mensen aan het werk.

MDNA-afzetlint

Rond 02.50 uur werd vermoedelijk een stuk explosief in de richting van de voorpui van de winkel gegooid waarna dit ontplofte. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel is er forse schade aan het pand ontstaan.

Toen de hulpdiensten arriveerden, werd bij de naastgelegen supermarkt nog een stuk niet-ontploft vermoedelijk explosief gevonden. Waarschijnlijk is dit er net voor de explosie bij de voordeur van de bakkerij neergelegd. Het materiaal is door het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie onderzocht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat dit materiaal onschadelijk maken.

Vermoedelijk zijn een of meerdere verdachten betrokken bij het incident.  De recherche is een onderzoek gestart.

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of gehoord tussen het tijdstip van 00.00 uur en 04.00 uur op maandag 4 september. Wellicht heeft u camerabeelden uit de omgeving waar mogelijk iets op te zien is. Bel uw informatie door naar 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. U kunt ook anoniem uw informatie geven via 0800-7000.