Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gestolen auto’s net op tijd van boord

Laatst gewijzigd op:

Vlissingen - De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft deze week na een tip in samenwerking met de Douane in een container op een schip dat afgemeerd lag in de haven van Vlissingen Oost drie in Nederland gestolen auto’s aangetroffen. De bestemming van het schip was Afrika.

gestolen auto

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant kreeg donderdag 7 september jl. een melding dat op een zeeschip een gestolen auto zou staan. Naar aanleiding van deze informatie werd in nauwe samenwerking met de Douane direct een onderzoek ingesteld. Het betreffende schip lag op dat moment afgemeerd in de haven van Vlissingen-Oost.

 

Al snel werd door de wijkagenten van de Zeehavenpolitie en de douaniers aan boord een verdachte container gevonden. Nadat de container van boord was gezet, werden tussen bankstellen en matrassen niet één, maar drie gestolen personenauto’s aangetroffen. Vrijdag zijn ook nog twee andere containers extra gecontroleerd. Hierin bleken geen gestolen goederen te staan.

Rechercheurs van de Zeehavenpolitie hebben een nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de personenauto’s in Nederland zijn gestolen en via Antwerpen naar Afrika moesten worden verscheept. Omdat het schip in Vlissingen-Oost een tussenstop maakte, konden de voertuigen daar in beslag worden genomen. Het bedrijf waar het schip lag afgemeerd, het schip en de bemanning heeft zelf niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken.

gestolen auto's in container