Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: drie verdachten aangehouden na vechtpartij en steekincident Rotterdam Zuid

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Update: Na de incidenten van gisteravond zijn drie minderjarige jongens aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij op het Ericaplein en het steekincident aan de Putselaan. De politie is op zoek naar getuigen van beide incidenten waarbij één persoon, een minderjarige jongen, gewond raakte.

Op vrijdagavond 12 april rond 18.15 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen over een vechtpartij tussen twee groepen jongeren op en in de omgeving van het Ericaplein. Hierbij is door een omstander een vuurwapen gezien. Op het moment dat agenten aankwamen, waren de jongeren, inclusief de persoon die het vuurwapen bij zich had, vertrokken. Het vuurwapen werd wel aangetroffen en is in beslag genomen voor onderzoek.

Korte tijd later, iets voor 18.30 uur kwam op de Putselaan een melding binnen van een steekpartij. Eén persoon raakte hierbij gewond. Hij is behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte van dit steekincident is aangehouden.

De politie doet onderzoek; u kunt helpen
De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar te maken hebben. Ook is de politie op zoek naar de jongeman die het vuurwapen bij zich had. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u meer informatie die het onderzoek kan helpen? Laat het ons dan weten via onderstaande contactopties. Dat kan ook volledig anoniem.