Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee mannen aangehouden voor explosies

In Rotterdam zijn op dinsdagochtend 16 april in hun woningen twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende pogingen tot explosies. Deze pogingen werden gedaan bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. De twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar zitten vast en worden gehoord.

Aanhouding stockfoto

Bij de woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag is op dinsdag 20 en op donderdag 22 februari gepoogd een explosief te laten afgaan. Ook op dinsdag 27 februari vond er een poging plaats een explosief te plaatsen bij deze woning. In de directe omgeving van deze woning werden meerdere keren explosieven aangetroffen.

Eerder aangehouden verdachten

Bij de poging op dinsdag 20 februari werden twee personen aangehouden. Deze twee personen zitten op dit moment niet meer vast maar zijn nog wel verdachten. Op dinsdag 27 februari werden ook twee personen aangehouden, deze verdachten zitten nog wel steeds vast. Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar de verdachte die betrokken is bij de poging van donderdag 22 februari.

Voorgeleiding

De vandaag aangehouden verdachten zitten in beperkingen wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. De twee verdachten worden op donderdag 18 april voorgeleid aan een rechter- commissaris.

Opsporingsprogramma’s

In maart heeft de politie aandacht gevraagd voor deze explosies in de opsporingsprogramma’s Team West en in Opsporing Verzocht. De politie vermoed dat er een link is met een reeks explosies bij woningen aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel.

Meld verdachte situaties

De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met (voorbereidende handelingen op) explosies of handel in zwaar vuurwerk. Meld het dan! Dit kan ook anoniem. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde. Ziet u een verdachte situatie in uw omgeving? Bel dan direct 112.