Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Veel schade na explosie in Nieuw-West

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Bij een portiekwoning aan de John Lockehof is in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april 2024 een explosief tot ontploffing gebracht. Nadat de brandweer meerdere brandjes in de straat bluste, startte de politie een onderzoek.

Rond 02.00 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Als gevolg van de explosie in de portiekwoning brak op meerdere plaatsen in de straat brand uit. Agenten troffen een volledig uitgebrande motorscooter en kinderfietsje aan. En ook aan de achterzijde van een personenauto bleek brand uitgebroken. De gevel van het flatgebouw van drie verdiepingen hoog liep roetschade op. Hoewel meerdere bewoners thuis waren op het moment van de explosie raakte niemand gewond. De politie zette uit voorzorg de omgeving rond de portiekwoning ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

De recherche onderzoekt de (toedracht van de) zaak. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heb jij weet van eventuele (criminele of sociale) conflicten of heb je in de afgelopen periode verdachte situaties gezien? Deel deze dan met ons via het tipformulier of via 0900-8844. Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.