Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Schade na plofkraak geldwisselkantoor

Een geldwisselkantoor op het Stationsplein in Delft werd op woensdag 17 april Delft doelwit van een plofkraak. Het pand raakte hierbij zwaar beschadigd. Er is niets buitgemaakt.

Politieauto

Rond 4.40 uur kreeg de politie meerdere meldingen over een harde knal in de omgeving van het treinstation van Delft. Ter plaatse troffen agenten een behoorlijke ravage aan bij het geldwisselkantoor.

De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar twee verdachten. Na de explosie zijn zij op een scooter gevlucht in de richting van de spoortunnel. Wat de knal precies heeft veroorzaakt, is nog onbekend.

Signalement

De bestuurder van de scooter droeg donkere kleding en donkere handschoenen. De tweede verdachte was eveneens donker gekleed. Hij droeg een regenpak met reflecterende strepen en een grijze capuchon. Ook droeg hij donkere handschoenen. Beide personen hadden een donkere sporttas bij zich.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt deze zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord wat met deze plofkraak te maken heeft? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000.