Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Heterdaad aanhouding voor straatroof op klaarlichte dag

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie kon dinsdagmiddag 16 april op de Jan van Eijckstraat in Amsterdam-Zuid op heterdaad een aanhouding verrichten voor een straatroof. Een agent in burger zag hoe twee jongens daar een andere jongen insloten, hem mee lieten lopen en vervolgens dwongen zijn spullen af te geven. Eén van de twee kon de agent direct ter plaatse aanhouden, niet veel later volgde ook zijn kompaan.

Rond 14.00 uur zag de agent in burger twee jongens door de Apollobuurt lopen. Hij merkte op dat zij hetzelfde gekleed waren als verdachten van eerdere straatroven in die omgeving en besloot ze in de gaten te houden. Toen constateerde hij dat de twee jongens een andere jongen aanspraken, die een stuk kleiner was dan zijzelf, en hem de opdracht gaven om met hen mee te lopen. De agent zag vervolgens dat het slachtoffer zijn handen omhoogstak terwijl de verdachten persoonlijke goederen, waaronder zijn telefoon, van hem afnamen. Dat was het moment dat de agent duidelijk maakte dat hij van de politie is, de straatrovers sloegen direct op de vlucht. Na een korte achtervolging te voet wist de agent één van de twee jongens aan te houden. De andere jongen ontkomt in eerste instantie, maar omdat zijn identiteit vrij snel bekend werd, kon ook hij nog diezelfde worden aangehouden. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar oud uit Amsterdam en Hoofddorp.

Bel 112!
De recherche onderzoekt de zaak verder en bekijkt ook de rol van deze verdachten in vijf soortgelijke straatroven.  Op vrijdag 19 april zullen de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deze agent in burger was op het juiste moment op de juiste locatie om direct in te kunnen grijpen, maar helaas is dat natuurlijk niet altijd zo. Ben of was je zelf slachtoffer van een straatroof of zie je zoiets gebeuren? Neem dan direct telefonisch contact op met de politie via het telefoonnummer 112.

Dader betrapt? Bel

112