Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie verdachten aangehouden na gewelddadige straatroof Almere

Gepubliceerd op:

Almere - In de avond van 1 april vindt er een straatroof plaats aan de Ijsselmeerweg in Almere. Het slachtoffer is onder bedreiging van een mes van zijn telefoon beroofd door drie daders. Alle drie de daders zijn kort na het incident door de politie aangehouden.

De daders hebben meerdere straten doorgelopen met het slachtoffer. Ter hoogte van de Braakmankreek zijn zij er vandoor gegaan. De politie was snel ter plaatse en heeft met behulp van de helikopter de drie verdachten snel kunnen aanhouden. Het gaat om drie minderjarige jongens.

Wat kan ik doen als ik slachtoffer ben van een straatroof?
Ben jij het slachtoffer geworden van een straatroof. Bekijk dan de volgende tips:

  • Blokkeer je SIM­-kaart, doe aangifte en als je een volg­app had geïnstalleerd, kun je deze uitlezen (op een computer) en deze gegevens doorgeven aan de politie.
  • Is je pinpas gestolen? Blokkeer deze dan direct bij je bank.
  • Zijn ook documenten als je identiteitskaart of rijbewijs gestolen? De politie raad je aan een week te wachten voordat je nieuwe documenten aanvraagt. Het komt namelijk vaak voor dat deze documenten kort na de diefstal ergens worden teruggevonden.
  • Praat erover met je ouders of eventueel iemand van school of slachtofferhulp. Een straatroof (met geweld) kan een diepe indruk maken.
  • Vergeet uiteraard niet om de politie in te lichten. De politie neemt straatroven heel serieus en doet er van alles aan om straatroven een stop toe te roepen.