Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: 16-jarig meisje overleden na een val van hoogte

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op de late avond van dinsdag 23 april 2024 is een 16-jarig meisje van grote hoogte naar beneden gevallen op de Geldersekade in het centrum van Amsterdam. Ze liep hierbij zeer ernstig letsel op en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De recherche heeft na intensief onderzoek vastgesteld dat het slachtoffer is uitgegleden en gevallen. Er is geen sprake van enig strafbaar feit.

Het operationeel centrum ontving rond 23.45 uur die avond de melding dat een groep jongeren na het forceren van de toegangsdeur een pand aan de Geldersekade binnen zou zijn gegaan. Politieagenten gingen naar de locatie en werden ter plaatse aangesprokken dat er iemand vlak daarvoor van grote hoogte uit het pand naar beneden was gevallen. Dit slachtoffer, een 16-jarig meisje uit Amsterdam, raakte zeer zwaargewond door de val en moest op straat gereanimeerd worden. Vervolgens is zij in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd en daar overleed het meisje later.

Onderzoek recherche

De recherche heeft in het onderzoek rekening gehouden met verschillende scenario’s. Twee personen die op het moment dat de politie aankwam het betreffende pand uitrenden zijn aangehouden als verdachten, maar vrij snel weer heengezonden. Het ging om jongens van 16 jaar uit Amsterdam. Uit onderzoek is gebleken dat zij geen verdachten meer zijn in de zaak en dat er geen sprake is van enig strafbaar feit. 

Slachtofferhulp

Als u getuige was van deze gebeurtenis of op een andere manier betrokken bent, kan dat bijzonder ingrijpend zijn. Heeft u behoefte om hierover te praten? Neem dan contact op met Slachtofferhulp via 0900 – 0101.