Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: tweede verdachte aangehouden in onderzoek vermiste Duncan Zwakke

Laatst gewijzigd op:

Zutphen - In het onderzoek naar de verdwijning van Duncan Zwakke is vanochtend een 62-jarige man in zijn woonplaats Zutphen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning/dood van Zwakke. De man is ingesloten en zal worden verhoord de komende tijd.

magneetvissen, granaat, handgranaat, explosief, fo, forensische opsporing, sporen, eod, explosieve opsporingsdienst, daglicht, amsterdam, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Deze aanhouding staat in verband met de aanhouding van de broer van deze man die op 8 april in het kader van dit onderzoek is gedaan. Dit betreft een 60-jarige man die in zijn woonplaats Eerbeek is aangehouden. Deze man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning/dood van Zwakke. Ook deze man is ingesloten en wordt de komende tijd verhoord. In het kader van dit onderzoek is afgelopen week ook een doorzoeking in een voormalig horecapand in Zutphen uitgevoerd.

Aanvullend onderzoek sinds april 

De politie startte 3 april opnieuw met een aanvullend onderzoek in een ruimte aan de Nieuwstad. Dit naar aanleiding van de vermissing van Duncan Zwakke.

De politie deed al eerder onderzoek in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen, naar aanleiding van dit onderzoek is er reden om aanvullend onderzoek te doen in hetzelfde pand. Eerder werd er ook al met een sonar boot in de IJssel in Zutphen gezocht naar sporen die mogelijk kunnen leiden naar het vinden van Duncan. De vermissing van Duncan Zwakke is een zogenaamde cold case. Een cold case is een niet opgelost ernstig misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van ten minste twaalf jaar. Vaak gaat het om zaken waarin mensen om het leven zijn gebracht.

Tips

Duncan werd voor het laatst gezien op dinsdag 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen. Hij was toen 31 jaar oud. Het lichaam van Duncan is nooit gevonden nadat hij plotseling is verdwenen. Voor zijn familieleden en vrienden is dit, ook na vele jaren, nog steeds een ingrijpende en heftige situatie. Daarom is elke tip, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom. Destijds is er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip.  Deze beloning is tot op heden nog niet uitgekeerd en bedraagt 15.000 euro.   

Heeft u tips? Dan horen we dat graag: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1989/oktober/duncan-zwakke.html 

17024108 SP