Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht beschieting woning Sijsjesstraat

Een woning aan de Sijsjesstraat is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april 2024 beschoten. De politie startte ter plekke met een onderzoek en zoekt getuigen. Gisteren was dezelfde woning ook al doelwit van een explosie en een poging beschieting. De recherche neemt de zaak hoog op.

Even voor 02.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door (meerdere) schoten op de voorzijde van de woning en werd de politie ingeschakeld. De politie zette uit voorzorg de omgeving rond de woning ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Bij de woning troffen agenten een aantal hulzen aan. Omdat de bewoners na de poging beschieting en explosie van gisteren elders zijn onderbracht, raakte niemand gewond. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt de zaak en houdt er rekening mee dat de drie incidenten van de afgelopen 24 uur mogelijk in verband staan met elkaar. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heb jij weet van eventuele (criminele) conflicten of heb je in de afgelopen periode verdachte situaties gezien? Deel deze dan met ons via het tipformulier of via 0900-8844. Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.

Cameratoezicht
Naar aanleiding van een bestuurlijke rapportage valt de woning in kwestie inmiddels onder gemeentelijk cameratoezicht.