Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na steekincident Mees Toxopeusstraat

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.50 uur vond er een steekincident plaats aan de Mees Toxopeusstraat. Daarbij raakten twee personen gewond, zij zijn beiden ook aangehouden.

Man in de boeien

Foto: stockfoto politie

Toen agenten aankwamen op de Mees Toxopeusstraat zagen ze twee mannen buiten op straat ruziën. Eén van de twee kwam op de ander af met een mes. Aangezien de man met het mes niet luisterde naar de instructies van de agenten om het mes te laten vallen, heeft één van de agenten zijn stroomstootwapen ingezet. Daarna kon eerste hulp verleend worden aan deze man. Hij bleek steekwonden te hebben. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor de behandeling van zijn verwondingen en werd aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man uit Dordrecht.
De tweede man was ook gewond geraakt, maar hoefde niet voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis. Ook deze 19-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden.

Terwijl agenten bezig waren met dit incident, bemoeide een andere man zich met de situatie. Hij luisterde niet naar de instructies van de agenten en daarom werd deze 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Het mes is in beslag genomen en diverse sporen zijn veiliggesteld. Het onderzoek naar (de toedracht van) dit incident loopt.