Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningoverval in Team West en Opsporing verzocht

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - In Team West en Opsporing Verzocht tonen we beelden van een woningoverval aan de Hanenburglaan in Den Haag. Daarnaast wordt er in Team West ook aandacht besteed aan een diefstal van een motor en een explosie bij een advocatenkantoor.

Diefstal motor - Scheveningseweg - Den Haag  

In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari is er uit een ondergrondse parkeergarage van een appartementencomplex aan de Scheveningseweg in Den Haag een motor gestolen. In die nacht komen er drie onbekende mannen op een bijzondere manier de parkeergarage binnen. De mannen weten het rolluik een stukje op te tillen om daarna naar binnen te klimmen. De sloten van de motor worden doorgeknipt waarna de motor de garage wordt uitgetild. De motor is blauw van kleur van het merk Yahama R3, het kenteken is 32-MN-KZ. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de drie mannen.

Explosie advocatenkantoor - Buitenom - Den Haag

Bij een advocatenkantoor aan het Buitenom in Den Haag is in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober rond 03.35 uur een explosie afgegaan. Het pand raakte beschadigd aan de deur en de gevel. Van de jongen die het explosief laat afgaan zijn goede beelden. Omdat het vermoeden bestaat dat deze jongen minderjarig is worden de beelden nu nog geblurred. Deze jongen krijgt twee weken de tijd om zich te melden bij de politie. Doet hij dat niet worden zijn beelden herkenbaar getoond op dinsdag 23 april.

Woningoverval - Hanenburglaan - Den Haag

Op vrijdag 18 augustus rond 15.30 uur wordt een 87- jarige mevrouw in haar woning aan de Hanenburglaan overvallen. Rond dat tijdstip wordt bij deze bewoonster aangebeld. Toen de bewoonster de deur opendeed werd deze direct door een onbekende vrouw opengeduwd. Direct kwam ook een onbekende man snel de woning binnen. De indringster liep direct de woning van de bewoonster in. De bewoonster vroeg de indringers om haar woning te verlaten. Op dat moment liet de indringster een zak met appels vallen en begon deze op te rapen. De bewoonster kon daardoor niet verder haar woning in, wanneer ze dit toch probeerde werd ze steeds teruggeduwd. Dan ziet de bewoonster ook nog andere schimmen in haar woning. Mogelijk waren er meer verdachten betrokken. Plotseling vertrekken de indringers weer en lopen terug in de richting van de Valkenboskade. Na de overval zag het slachtoffer dat er dierbare sieraden uit haar slaapkamer waren verdwenen. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de onbekende vrouw en man.

Straatroof - Hildebrandstraat - Den Haag

Op donderdag 7 maart rond 22.00 uur wordt een vrouw beroofd van haar tas op de Hildebrandstraat in Den Haag. Kort daarvoor heeft het slachtoffer een supermarkt aan het Goeverneurplein in Den Haag bezocht. Rond 21.45 uur verlaat zij de winkel en loopt door de Hildebrandstraat. Gaandeweg krijgt het slachtoffer het gevoel dat zij gevolgd wordt door twee jongens. Kort daarop wordt haar tas van haar schouders losgerukt ter hoogte van de kruising met de Ferrandweg. De twee straatrovers rennen hierna weg in de richting van de Laakkade. In haar tas zat een mobiele telefoon en anders persoonlijke spullen. Het slachtoffer is na het incident erg geschrokken. Ook heeft ze nog last van haar schouder, omdat ze geprobeerd heeft te voorkomen dat haar tas zou worden weggenomen. De twee jongens staan goed op beeld. Omdat het vermoeden bestaat dat ze minderjarig zijn worden ze nu alleen geblurred getoond op sociale media en Politie.nl. Als de jongens zich niet melden worden hun beelden volgende week herkenbaar getoond op Team West.

Uitzending Team West en Opsporing Verzocht

Team West wordt iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht is vanavond te zien rond 20.35 uur op NPO2. Woensdag 10 april 2024 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald op NPO2.