Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Rondreizende foto-expositie ‘Hartslag van de straat ’ in Oss

Laatst gewijzigd op:

Oss - Politiewerk, daar heeft iedereen wel een beeld bij. Maar klopt dat beeld? De expositie laat echte foto’s zien van onze collega’s tijdens hun werk op straat. Donderdag 11 april tussen 10:00 en 11:00 openen politiechef Wilbert Paulissen, burgemeester Wobine Buijs en teamchef Chantal van Drunen deze rondreizende tentoonstelling op de Heuvel in Oss. Bent u in de buurt? Kom dan zeker even kijken.

Het kan niet missen als je in het centrum van Oss bent. Tien grote billboards met daarop foto’s van politiemensen in allerlei situaties, bijvoorbeeld tijdens een noodhulpdienst, op surveillance in de wijk, tijdens opsporing en in training. Fotograaf Wouter Zaalberg liep ongeveer 1.5 jaar door heel het land mee met de politie. Zijn opdracht was om de politie te laten zien van binnenuit. Foto’s die het rauwe verhaal vertellen. Wouter: ‘Ik zet niks in scène. Ik wil dat het echt is.’ Hij fotografeerde soms vanaf de bijrijdersstoel of over de schouders van agenten. Als bezoeker van de expositie sta je midden in het politiewerk. De expositie is indrukwekkend, net als het werk van de politie en daar zijn we trots op! We willen over het politiewerk in gesprek met bezoekers en voorbijgangers van de expositie over wat het politiewerk voor hen betekent. We vinden het belangrijk om in verbinding te staan met de inwoners van de Eenheid Oost-Brabant.

Eerbetoon
De foto’s tonen het voor burgers herkenbare politiewerk. Het zijn soms rauwe maar eerlijke foto’s. De expositie heeft aandacht voor het politiewerk en maakt het zichtbaar. De hartslag van de straat is een publiekelijk bedankje aan alle agenten voor hun inzet, omdat we hen waarderen. Een fotografisch eerbetoon aan zowel het blauwe vakmanschap als de mens in het uniform.

Oss
De fototentoonstelling ‘Hartslag van de straat’ is een reizende expositie dat zich verplaatst door de verschillende eenheden. Van 10 april tot en met 21 april is de expositie te bewonderen op de Heuvel in Oss. We zijn de gemeente Oss dankbaar voor hun gastvrijheid om de beelden in het centrum te mogen exposeren. Daarnaast zijn we blij met de geleverde inzet van collega’s om dit tot een succes te brengen.

Openingsmoment op donderdag 11 april
De fototentoonstelling die aanstaande woensdag geplaatst wordt, zal op donderdag 11 april officieel worden geopend. Burgemeester Wobine Buijs van de gemeente Oss is hierbij aanwezig, net als politiechef Wilbert Paulissen en teamchef Chantal van Drunen van basisteam Maasland (Oss en omstreken). Tijdstip opening: 10:00 uur. De opening duurt ongeveer een ruim halfuur, vervolgens is er ruimte om nog het gesprek aan te gaan. Eenieder is van harte welkom bij dit openingsmoment.

De fototentoonstelling ‘De hartslag van de straat’ stond eerder al in Den Haag, Nijmegen en Dordrecht. Later dit jaar reist de tentoonstelling langs andere politie-eenheden.

-