Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

97-jarig slachtoffer belt meteen na babbeltruc, politie houdt verdachte aan

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie heeft op vrijdag 26 januari een 42-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstal (babbeltruc) bij een 97-jarige bewoner van Amsterdam-Noord.

De verdachte belt ‘geëmotioneerd’ aan bij de man, die haar binnenlaat om haar hulp te bieden. Hij haalt op verzoek van de vrouw zijn telefoon, opdat ze kan bellen. Maar dat hoeft dan niet meer en de vrouw vertrekt. De argwaan die de man dan heeft, blijkt terecht. Hij mist persoonlijke bezittingen en belt meteen de politie.

Agenten komen snel ter plaatse en horen het slachtoffer aan. Op basis van het signalement en werkwijze van de vrouw, blijkt dat van haar ambtshalve bekend is omdat ze vaker diefstallen door babbeltrucs op haar naam heeft staan. De agenten gaan direct af op het mogelijke verblijfadres van de vrouw, waar ze de verdachte met haar buit aantreffen. De vrouw is aangehouden.

Bel de politie

Omdat de bewoner zo snel de politie belde, konden de agenten in dit geval meteen doorpakken. Maar ook als u er pas later achter komt dat u slachtoffer bent, raden we u dringend aan om ons te bellen. Schaamte is echt niet nodig, door de slinkse wijze waarop de verdachten opereren maken ze helaas veel slachtoffers.

Dat wil de politie graag oplossen en voorkomen. Dus, bent u slachtoffer van een babbeltruc en is de dader verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u met 112.