Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbrekers aangehouden op heterdaad in Haarlem

Gepubliceerd op:

Haarlem - De politie heeft vrijdag 9 februari twee mannen op heterdaad aangehouden na een inbraak aan de Churchilllaan in Haarlem. De verdachten zitten vast en hun rol wordt verder onderzocht.

Inbreker met koevoet

Rond 23.15 uur kreeg de politie melding van een heterdaad woninginbraak waarbij de bewoner de inbrekers zag lopen in de woning. Nadat de politie ter plaatse kwam, zagen zij twee personen de woning uitklimmen. De politie heeft direct één verdachte, een 25-jarige man uit Hoofddorp, kunnen aanhouden. De andere verdachte, een 25-jarige man uit Haarlem, is na een korte achtervolging en door inzet van het stroomstootwapen aangehouden.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Zo maakt het u het inbrekers lastig

Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan.

Lees hier meer informatie over woninginbraken.             

2024029618