Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-jarige man zonder verblijf- en/of woonplaats, een agent mishandeld. De mannen bemoeiden zich met een melding over een conflict. Toen de agent om legitimatie vroeg, werkte één van de verdachten niet mee. Hierop volgde een worsteling tussen de verdachte en de agent. Waarbij de tweede persoon zich ook mengde in deze worsteling. De agent heeft meermaals klappen en trappen tegen hoofd en lichaam gehad en is hierbij zwaargewond geraakt. Na dreiging van inzet stroomstootwapen, zijn beide verdachten aangehouden.

Geweld tegen agenten
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Getuigen
De politie onderzoekt de zaak en zoekt ondanks de aanhoudingen getuigen. Heeft u iets gezien van het incident aan de Van Meekerenstraat of eventueel videobeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaand tipformulier.

Bel met de politie

Bel 0900-8844