Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Wie zag hoe ontvoerde man werd vrijgelaten?

De 71-jarige Rotterdammer die eerder was ontvoerd is sinds zaterdagochtend weer terecht. De man kwam even voor half negen aanlopen in Rhoon op de Rhoonse Baan en meldde zichzelf bij agenten die daar stonden voor de afhandeling van een andere melding. De politie doet nog steeds onderzoek naar de ontvoering en komt graag in contact met mensen die hebben gezien waar, hoe en door wie de man zaterdagochtend is afgezet.

Het 71-jarige slachtoffer is waarschijnlijk tussen half 8 en 8 uur in Rhoon afgezet op of nabij de Zevenmeet, een zijweg van de Rhoonse Baan. Het slachtoffer heeft meerdere mensen om hulp gevraagd. Mogelijk was dit in de omgeving van de parkeerplaats Portland. De politie komt graag in contact met de mensen die zaterdagochtend met het slachtoffer hebben gesproken. Het onderzoeksteam is vooral benieuwd of mensen hebben gezien dat de man uit een auto is gehaald en watvoor auto dit was.

Camerabeelden
Heeft u op uw huis of bedrijf een beveiligingscamera of deurbelcamera in de omgeving van de Zevenmeet, Rhoonse Baan of Portland en is op die beelden iets bijzonders te zien op zaterdagochtend tussen 7.00 en 8.30 uur, dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact.

Tesla
Een getuige heeft zaterdagochtend op de Rhoonse Baan om ongeveer 8.00 uur een rode Tesla zien rijden. Omdat van Tesla’s bekend is dat deze standaard zijn uitgerust met een dashcam zou de politie heel graag in contact komen met de eigenaar van de Tesla om deze camerabeelden op te vragen.

Geen lichamelijk letsel
Nadat het slachtoffer is afgezet, is hij door de mensen die hij aansprak richting de politie verwezen. Die stonden een stuk verderop op de de Rhoonse Baan vanwege een melding aanrijding waarbij een auto te water was geraakt. Over het fietspad vanuit de Zevenmeet richting Rhoon zagen de agenten een man in hun richting liep. De man sprak de agenten aan en uit het gesprek werd duidelijk dat het ging om de eerder ontvoerde Rotterdammer. De man had geen uiterlijke verwondingen, maar werd overgebracht naar het ziekenhuis om controles te laten uitvoeren. Daaruit kwam gelukkig geen ernstig lichamelijk letsel naar voren.


Informatie?
Met de veilige terugkeer van de man is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil nog steeds graag weten wie hier achter zit en waarom. Als mensen hier informatie over hebben, komt het onderzoeksteam graag met hen in contact. Dit kan ook vertrouwelijke wijze via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). TCI kan op geheime wijze contact hebben en schermt de identiteit van de tipgever af. U kunt dit speciale team bereiken via 088 - 661 77 34. Als u volledig anoniem wil blijven, kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.