Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden na mishandeling vrouw op straat

Politieagenten hielden in de vroege ochtend van maandag 12 februari 2024 een 27-jarige man (woonplaats onbekend) aan. De man had kort daarvoor op de Burgemeester Freijterslaan een vrouw die hij niet kende mishandeld. Ook heeft hij vermoedelijk een ruit vernield.

Stockfoto van het stroomstootwapen van de politie

De vrouw liet omstreeks 05.15 uur haar honden uit toen ze in de verte glasgerinkel hoorde. Even later kwam ze ter hoogte van de Mesdagstraat een man, die ze niet kent, tegen. De man kwam naar haar toe, schold haar uit en sloeg haar plotseling. Daarna rende hij weg. Helaas was de vrouw daarna nog niet van haar belager verlost. Hij kwam namelijk terug en begon weer op de vrouw in te slaan en te schoppen. Een net passerende politie-eenheid, die had gereageerd op een melding over het glasgerinkel, zag dit gebeuren en greep onmiddellijk in. Het slachtoffer raakte gewond en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en verzorgd. Ze heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt haar zaak.

Verkeersmisdrijf

De verdachte ging er toen hij de politie zag meteen vandoor. Pas toen de agent dreigde zijn stroomstootwapen te gebruiken, gaf de man zich over. 
Op het politiebureau werkte hij niet mee aan een blaastest en speekseltest en ook niet aan een ademanalyse en een bloedonderzoek. De politie kan dus niet vaststellen of de man onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen of een combinatie daarvan was. Weigeren om mee te werken aan een ademanalyse of bloedonderzoek is een verkeersmisdrijf. Tegen de man wordt daarom ook een proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van die onderzoeken.

Ruit vernield

Uit onderzoek blijkt verder dat de melding over het glasgerinkel vermoedelijk ook met de aangehouden verdachte te maken heeft. Op de Burgemeester Freijterslaan bleek namelijk de ruit van een woning te zijn vernield. De politie verdenkt de aangehouden verdachte ervan die ruit te hebben vernield en neemt dit mee in het vervolgonderzoek. De verdachte zit nog vast.