Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden na schietincident

Gepubliceerd op:

Purmerend - De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend op maandagavond 12 februari een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Purmerend. De verdachte is dinsdagavond 13 februari in Purmerend aangehouden en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Detailopname surveillancewagen

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis. Zie hier eerdere berichtgeving.

TGO
De politie is vrijwel direct een TGO gestart. Een TGO-onderzoek is een opsporingsonderzoek dat wordt uitgevoerd door een Team Grootschalige Opsporing. Het TGO is een organisatiestructuur van politie en Openbaar Ministerie (OM) dat is ingericht voor de aansturing van complexe rechercheonderzoeken met een grote maatschappelijke impact.

Oproep
De recherche zet het onderzoek naar het schietincident voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Heeft u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.

De politie is op de hoogte dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze beelden enkel met ons te delen en uit respect voor de nabestaanden, niet online te verspreiden.