Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man (82) door nepbezorgers overvallen in woning Amstelveen

Gepubliceerd op:

amstelveen - Woensdagavond 14 februari 2024 overvallen meerdere gewapende verdachten een man in zijn woning aan de Luttickduin in Amstelveen. De verdachten gebruiken hierbij grof geweld. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 21.10 uur plegen vier verdachten een gewelddadige overval aan de Luttickduin. Ze doen zich voor als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. De overvallers gaan doordacht te werk en gebruiken grof geweld. De overvallers eisen onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen van het gegijzelde slachtoffer. De verdachten slaan op de vlucht als ze tijdens de overval door de rinkelende deurbel worden gestoord.

Drie daders waren volledig donker gekleed en droegen ten tijde van de overval een bivakmuts. De vierde persoon was gekleed in een rood shirt.

De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing (FO) zijn direct een onderzoek gestart. 

Getuigenoproep 
De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze woningoverval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.