Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vijf verdachten in Leeuwarden aangehouden mede dankzij tips burgers

Gepubliceerd op:

Leeuwarden - De politie heeft donderdag 15 februari in Leeuwarden op verschillende locaties vijf verdachten aangehouden. Vier van de vijf verdachten komen uit Leeuwarden. De Criminaliteits Interventie Groep heeft de afgelopen weken diverse Meld Misdaad Anoniem meldingen onderzocht. In samenwerking met de Ondersteuningsgroep Noord-Nederland is er een gerichte actie gehouden.

Door tips van burgers heeft de politie op verschillende locaties vijf verdachten aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het huis van één van de verdachten, een 22-jarige man uit Leeuwarden, trof de politie zo’n 1.000 pillen aan, vermoedelijk xtc. De politie heeft waarschijnlijk ook een hoeveelheid amfetamine in de woning gevonden. We onderzoeken of het daadwerkelijk om xtc en amfetamine gaat.

Daarna zijn een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 24-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van handel in harddrugs en witwassen. Tijdens de aanhouding van deze twee mannen is er 13.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Dit leidde tot het doorzoeken van een woning in Leeuwarden. Daar werden 2.000 pillen en vermoedelijk amfetamine aangetroffen. In de woning was een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden aanwezig, ook zij is aangehouden.

Naast deze vier arrestaties is, na een anonieme melding, een 26-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van het bezit en handel in harddrugs. Tijdens zijn arrestatie trof de politie een hoeveelheid verdovende middelen aan.

Burgerparticipatie
De politie vraagt vaak om mee te denken in zaken. Door het delen van beelden of tips help je de politie in haar onderzoeken. Door uw tips hebben we meerdere verdachten kunnen aanhouden in Leeuwarden. Heb jij nu informatie over een andere zaak help ons mee om het op te lossen. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900-8811. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800-7000.