Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier verdachten aangehouden voor twee explosies in Amsterdam

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft vier verdachten aangehouden in twee onderzoeken naar explosies vorig jaar in Amsterdam. Hierbij is gelukkig niemand gewond geraakt maar is wel behoorlijke schade ontstaan.

De explosies vinden plaats op 18 oktober aan het Ladogameerhof en 20 december aan de Pieter van der Doesstraat. De recherche heeft deze geweldsincidenten in onderzoek. Na intensief onderzoek, weten de rechercheurs voor de explosie op 18 oktober twee 17-jarige jonge mannen aan te houden. De ene is in december vorig jaar aangehouden, de ander op 7 februari. Ook worden op twee personen op 12 februari aangehouden die in verband worden gebracht met de explosie aan de Pieter van de der Doesstraat. Het gaat om twee mannen van 38 en 39 jaar. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat de explosies zeer waarschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. 

Voorkomen van nieuwe explosies

Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten.  Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico‚Äôs het hoogst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillance hierop aan. 

Weet jij iets? Deel het!

De politie werkt met hard aan het voorkomen van nieuwe explosies, maar daar is de hulp van het publiek hard bij nodig. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met (voorbereidende handelingen op) explosies, handel in zwaar vuurwerk of ziet u verdachte situaties? Meld het dan! Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34

Bel met de politie

0900-8844