Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten aangehouden na poging explosie Juliana van Stolberglaan

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag is geprobeerd om een explosief bij een woning te plaatsen. Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag 20 februari rond 03.30 uur. De politie was op tijd ter plaatse en niemand raakte gewond. Twee verdachten zijn aangehouden.

Mede dankzij aanwijzingen van een alerte buurtbewoner zijn een 60-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Zij bevonden zich in een voertuig. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) hebben het gevonden pakketje veiliggesteld.

Voorkomen van nieuwe explosies

Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillance hierop aan. 

Weet jij iets? Deel het!

De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met (voorbereidende handelingen op) explosies, handel in zwaar vuurwerk of ziet u verdachte situaties? Meld het dan! Dit kan ook anoniem.  Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.