Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Straatroven Kerkrade in Opsporing Verzocht

Gepubliceerd op:

Kerkrade - In Kerkrade vonden er in november kort achter elkaar twee straatroven plaats. Een verdachte die vastgelegd is op beeld, is mogelijk verantwoordelijk voor beide straatroven. Medio januari werd zijn beeld al vrijgegeven middels een SpeurMee-video. De verdachte is ook aanstaande dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht te zien om zo met de hulp van het publiek tot de identiteit van de verdachte te komen.

De eerst straatroof vond plaats op zondag 19 november op de Einderstraat. Om 19:45 uur wordt door een langsfietsende verdachte een tas van de schouder van een nietsvermoedende vrouw gerukt.

Exact een week later, op zondag 26 november, vindt wederom een straatroof plaats in het centrum van Kerkrade. Deze keer is het prijs op de Doctor Kreijenstraat. Om 17:45 uur wordt door een man op een fiets geprobeerd om een tas van een schouder te rukken. De partner van het slachtoffer komt in verzet en werkt de verdachte tegen de grond. Nadat de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn haalt, weet hij weg te komen. Tijdens zijn vlucht is hij tot twee keer toe op bewakingsbeelden vastgelegd.

Opsporing Verzocht is dinsdag 20 februari om 20:30 uur te zien op NPO2. Eerdere berichtgeving over de zaak lees je hier.