Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee jonge jongens aangehouden die verdacht worden van een straatroof in Utrecht

Woensdag 27 december liep een 50-jarige vrouw door een park in de buurt van de Vecht in Utrecht. Het park ligt ter hoogte van het Nijenrodeplantsoen. De vrouw werd beroofd onder dreiging van een groot mes. De recherche heeft achterhaald dat mogelijk twee 14-jarige jongens erbij betrokken waren.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

*afbeelding is ter illustratie

De straatroof werd twee keer uitgezonden in het regionale opsporingsprogramma bureau Hengeveld. De eerste keer werden de verdachten onherkenbaar in beeld gebracht, vanwege het vermoeden dat zij minderjarig konden zijn. Ze hadden zich toen niet gemeld. Woensdag 7 februari werden de jongens nog een keer getoond, maar dit keer herkenbaar en met succes.

Vaders van de jongens melden zich
Op donderdag 8 februari meldde een vader zich van één van de jongens. Hij had zijn zoon herkend van de beelden. Op basis van tips die bij de wijkagent terecht waren gekomen en dat de vader van de andere jongen zich meldde, werd ook snel de identiteit van de tweede verdachte vastgesteld. Beiden zijn 14-jarige jongens uit Utrecht.

Gegevensdragers in beslag genomen
De recherche nam direct gegevensdragers van de verdachten in beslag voor onderzoek. De twee jonge jongens worden verdacht van het beroven en het pinnen met de gestolen pas van de 50-jarige vrouw. De beide jongens zijn vervolgens ontboden om zich te melden en zijn door de recherche verhoord. De recherche gaat verder met het onderzoek en de verdachten zullen zich later mogelijk moeten verantwoorden voor de rechter.