Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Brandbom tegen de voordeur

Gepubliceerd op:

Ossendrecht, Bergen op Zoom - Afgelopen nacht is een brandbom afgegaan bij de voordeur van een woning aan de Pottenbergen. in Ossendrecht. De voordeur en de muur eromheen raakten beschadigd. De hevig geschrokken bewoonster heeft aangifte gedaan. De recherche betrekt in het onderzoek ook een soortgelijk incident afgelopen nacht op een adres in Bergen op Zoom. Daar ontstond echter geen schade.

Mensen staan voor afzetlint

De politie kreeg vrijdag 23 februari 2024 omstreeks 00.45 uur een melding dat bij een woning aan de Pottenbergen een brandbom was afgegaan. Ook een eenheid van de Koninklijke Marechaussee ging ter plaatse. De brand was inmiddels uit, de bewoonster had het vuurtje met een emmer water geblust. Wel hing er nog een benzinelucht. Het glas van de ruit van de voordeur lag versplinterd op de grond.  De deur en de muren daarom heen waren zwart geblakerd.  De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. Uit camerabeelden blijkt dat er in elk geval een in het donker gekleed persoon met bivakmuts bij betrokken is. Hij rent na het afsteken van de bom in de richting van de Schapendreef.


Bergen op Zoom
Afgelopen nacht werd in Bergen op Zoom omstreeks 01.15 uur ook bij een woning aan het Narcissenveld een brandbom tegen de voordeur gegooid. Hierbij is echter geen schade ontstaan. De politie onderzoekt een mogelijk verband. 


Oproep
Heeft u vannacht de dader(s) van de brandstichting in Ossendrecht en de poging daartoe in Bergen op Zoom gezien of heeft u informatie over het mogelijke motief belt u dan met recherche in Bergen op Zoom via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, vermeld u het zaaknummer 2024046604. U kunt ook het tipformulier invullen.