Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugslab aangetroffen

Gepubliceerd op:

Vijlen - Op zaterdag 10 februari werd er bij een woning op de Harles een drugslab aangetroffen. Het lab was nog in werking. De recherche is hierop een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek is een 45-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het lab. Gisteren heeft de rechtbank in Maastricht het voorarrest van de man met 30 dagen verlengd.

Door een tip kwam de politie op het spoor van het drugslab. Hierbij werden verdovende middelen en chemicaliën aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen om welke drugs het gaat en of er nog meer personen betrokken zijn bij de productie.

Tips

Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Harles in Vijlen iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Waaraan herken ik een drugslab?

  • In een drugslab ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton).
  • Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim.
  • Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak.
  • Drugslabs zitten vaak in de buurt van fabrieken of boerderijen die ook stinken (mestlucht). Daardoor valt de stank van het drugslab minder op.