Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

16-jarige met automatisch vuurwapen aangehouden bij bedreigde woning

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg zagen daar in de nacht van zondag op maandag een scooter die verdacht rondreed. Toen ze de bestuurder wilden benaderen, ging deze er rennend vandoor. Tijdens de achtervolging gooide de jongen een tas met een vuurwapen weg. De 16-jarige Capellenaar is aangehouden.

Maandag 26 februari omstreeks half drie ’s nachts zagen de agenten, die toezicht aan het houden waren op de woning die eerder doelwit was van een aantal explosies, een scooter die verdacht rond reed. Toen de agenten de bestuurder wilden benaderen, ging deze er te voet vandoor. De agent zette de achtervolging in. Tijdens het rennen, gooide de verdachte een tas weg. Op de Marie van Eijsden Vinkstraat kon de agent de verdachte pakken en aanhouden. In de weggegooide tas bleek een automatisch vuurwapen te zitten.  De scooter bleek gestolen en is in beslag is genomen.

Een nacht eerder was er nog een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden na een explosie aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Deze explosie houdt vermoedelijk verband met de eerdere incidenten op de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam. De 14-jarige jongen raakte gewond aan zijn been als gevolg van de explosie en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Ook had hij diverse brandplekken op zijn lijf. Na een behandeling in het ziekenhuis is de jongen overgebracht naar het politiebureau. 

Lees ook:
Eerder beschoten woning Kerkhoflaan opnieuw doelwit | politie.nl

In het programma Opsporing Verzocht werd afgelopen week al aandacht gevraagd voor de reeks incidenten.
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2024/februari/07-wie-zit-er-achter-explosies-en-beschieting-in-rotterdam-oost.html
En werden beelden getoond van de explosies op de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Inmiddels zijn enkele tips binnen gekomen, maar informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit hier achter en waarom? Als u hier informatie over heeft, kunt u het tipformulier invullen of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Maar u kunt ook anoniem melden via M. (0800-7000) of terecht bij het Team Nationale Inlichtingen. Dit speciale team mag haar bronnen afschermen. Niemand weet dan dat u met de politie heeft gepraat. TNI is bereikbaar via 088 - 661 77 34.

Ook ontvangt het team graag beelden. Heeft u beelden van afgelopen nacht op de Kerkhoflaan of omgeving van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam waar mogelijk iets verdachts op te zien is, dan kunt u deze uploaden via het bijgesloten tipformulier.