Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na poging beroving met vuurwapen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Woensdag 28 februari 2024 probeert een verdachte een man van zijn telefoon te beroven bij een koopafspraak aan de Claus van Amsbergstraat in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer wordt hierbij met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen en loopt letsel op. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Omstreeks 20.00 uur heeft het slachtoffer een afspraak met een potentiële koper van zijn mobiele telefoon. Op de hoek Bijlmerdreef en Claus van Amsbergstraat treffen ze elkaar waarbij de mogelijke koper bij het latere slachtoffer in de auto stapt. Ze rijden hierna de Claus van Amsbergstraat in en gaan stilstaan aan de kant van de weg. Het slachtoffer toont vervolgens de betreffende telefoon waarna de verwachte koper uit het niets een vuurwapen trekt en dit op de verkoper richt. Tijdens de worsteling die ontstaat krijgt het slachtoffer een harde klap met het vuurwapen op zijn hoofd en raakt gewond. De verkoper weet tijdens het gevecht met de auto te gaan rijden. Op de t-splitsing van Claus van Amsbergstraat en Martin Ennalsstraat weet de verdachte - zonder buit - uit de rijdende auto te springen waarna ieder spoor van hem ontbreekt.

Signalement verdachte:
- Licht getint,
- Lengte 190cm - 195cm,
- 22-25 jaar oud,
- Mollig postuur,
- Zwart haar,
- Donkere jas,
- Lichte spijkerbroek,
- Witte sneakers,
- Surinaams/Antilliaans accent.

De ter plaatse gekomen agenten zoeken nog in de omgeving maar treffen geen verdachte meer aan. De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing starten direct een onderzoek. De recherche komt graag in contact met getuigen of mensen die weten wie de verdachte is.

Getuigenoproep 
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.