Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bekeuringen tijdens MONO-actie ‘Ogen op de weg’ in West-Brabant en Zeeland

Gepubliceerd op:

Etten-Leur, Moerdijk, Roosendaal, Heinkenszand - Team Verkeer van de politie Zeeland-West-Brabant reed dinsdag 27 februari in samenwerking met de provincies weer rond op de Zeeuwse en West-Brabantse snelwegen voor een MONO-controle. In totaal kregen 128 bestuurders een bekeuring voor het vasthouden van een mobiel apparaat tijden het rijden. En er zijn 33 boetes gegeven voor andere verkeersovertredingen.

Laat je niet afleiden in het verkeer

De touringcar reed tussen 09.30 uur en 16.00 uur op de A58 tussen Etten-Leur en Heinkenszand, de A16 tussen Galder en Moerdijk, de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal en de A4 van Willemstad tot Hoogerheide. 90 Bestuurders zijn betrapt op het vasthouden van een mobiel apparaat en werden hiervoor aan de kant gezet door een agent. De camera in de touringcar legde vast dat 38 bestuurders op de A58 bij het viaduct bij Kloetinge een mobiele telefoon of elektronisch apparaat vasthielden. Ook kregen 16 weggebruikers een boete voor te hard rijden. Daarbij moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Verder constateerden agenten verschillende verkeersovertredingen zoals niet goed leesbare kentekenplaat, bumperkleven, niet-begeleid rijden of een losliggende lading.

 

Hoe werkt zo’n MONO-controle?

In een touringcar waarin een MONO-camera is geïnstalleerd rijden zogenoemde spotters op de snelwegen rond. Zij kijken of bestuurders een mobiele telefoon of ander apparaat vast hebben tijdens het rijden. In de buurt van de bus rijden agenten in onopvallende politievoertuigen. Zij zetten weggebruikers aan de kant als vanuit de touringcar is gezien dat iemand een overtreding maakt. Tijdens de controle van afgelopen dinsdag namen 38 politiemensen van Team Verkeer, de basisteams uit Roosendaal, Bergen op Zoom en Zeeland en politiestudenten deel, de bus reed in 6 uur tijd zo’n 250 kilometer.

 

Doel van deze handhavingsactie

Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit de gezamenlijke actie ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant. “Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”