Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie vindt drugslab op het Fort in Veeningen

Gepubliceerd op:

Veeningen - De politie heeft in de nacht van vrijdag 2 februari op zaterdag 3 februari een drugslab aangetroffen in een pand aan het Fort in Veeningen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek.

Politieauto

De politie beschikte over informatie dat er in het pand aan het Fort mogelijk een drugslab zou zijn. Op basis van deze informatie is er op zaterdag 3 februari rond 02:30 uur een inval geweest in het pand. In de ruimte werd een drugslab aangetroffen met goederen en vaten met daarin mogelijk chemicaliën die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plaatse gekomen voor onderzoek. Het drugslab zal worden ontmanteld en de politie gaat verder met het onderzoek.

Aanhoudingen
In de omgeving van het pand zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 61-jarige man uit Amsterdam, een 48-jarige vrouw uit de gemeente De Wolden en twee mannen van 30 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het onderzoek is elders in het land nog een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen deze aanhouding en het aantreffen van het drugslab. De verdachten zitten vast en ze worden verhoord. De vijf verdachten zitten tevens in beperkingen en dat maakt dat we als politie en OM terughoudend zijn in het delen van verdere details. 

Vermoedt u een drugslab?
Drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Een teken van een drugslab is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). Ook zijn bij zo’n gebouw vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Verder kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heb je het vermoeden van een productie- of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 0900-8844. Is er sprake van een heterdaadsituatie, bel dan 112. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.