Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Kettingbotsing in Veenendaal: Onderzoek naar toedracht

Gepubliceerd op:

Veenendaal - Maandagavond 5 februari vond er een kettingbotsing plaats op de Voorpoort in Veenendaal waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Voor het ongeval waren er acties gaande bij de afrit op de A12. Hierdoor was er grote drukte op de weg. Het is onduidelijk of deze acties een directe rol hebben gespeeld bij het ongeval.

Ongeval Westkapelle

Het incident gebeurde in de richting van de rotonde met de Bastion, met voertuigen komende uit de richting van de A12 Veenendaal. Het voorste voertuig moest onverwacht remmen, wat resulteerde in een opeenvolgende botsing. Terwijl een aantal voertuigen erin slaagde op tijd te remmen, kon een zesde auto niet op tijd stoppen en botste tegen zijn voorganger aan. Dit resulteerde in een kettingbotsing op de weg.

Gewonden
Een van de betrokken voertuigen was een brommobiel, waaruit een passagier moest worden bevrijd. De passagier, een 17-jarige jongen uit Barneveld, is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling en is inmiddels weer thuis. De bestuurder, ook een 17-jarige jongen uit Barneveld, is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Gelukkig zijn de inzittenden van de andere auto’s met de schik vrijgekomen. De auto’s zijn wel beschadigd geraakt.

Onderzoek ingesteld
Voor het ongeval waren er acties gaande bij de afrit op de A12. Hierdoor was er grote drukte op de weg. Het is onduidelijk of deze acties een directe rol hebben gespeeld bij het ongeval. Momenteel wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd om de toedracht van het incident te achterhalen. Heeft u hier informatie over wat kan helpen bij het onderzoek? Laat het ons dan weten. Dat kan door te bellen met 0900-8844 of geef je tip door via het tipformulier onderaan dit bericht.