Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte van een woning aan de Jan van Galenstraat na maanden aangehouden

Gepubliceerd op:

Utrecht - Op maandag 4 september 2023 wordt een vrouw in haar woning rond 06:45u overvallen. De recherche gaf het onderzoek niet op en met succes. Donderdag 1 februari hebben ze een 35-jarige Utrechter aangehouden.

arrestatieteam, Foto: Korpsmedia politie

*Afbeelding ter illustratie

In de vroege ochtend werd door een speciaal team van de politie een woning binnen getreden in Houten. Op basis van informatie en langdurig onderzoek zou de verdachte zich daar in een woning ophouden.

DNA-hit leidt tot verdachte
De forensische opsporing kwam direct na de overval ter plaatste en nam DNA af en stelde sporen veilig. Enkele sporen leidde uiteindelijk tot een verdachte.

Speciale eenheid stapt woning binnen
Toen de recherche informatie ontving dat de verdachte zich zou ophouden in een woning in Houten, besloten ze om de kans aan te grijpen en de woning binnen te stappen. Dit deed het speciale team van de politie op donderdag 1 februari en met succes. De 35-jarige Utrechter bevond zich op de zolder, waarna hij kon worden aangehouden. Hij is inmiddels verhoord en voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat de man voor in ieder geval een duur van 14 dagen nog vastzit.