Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbreker aangehouden op heterdaad in Julianadorp

Gepubliceerd op:

Julianadorp - De politie heeft dinsdag 6 februari een 20-jarige man uit Den Helder op heterdaad aangehouden na een inbraak aan de Doorzwin in Julianadorp. De verdachte zit vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Politieauto

Rond 02.55 uur kreeg de politie melding van een heterdaad woninginbraak waarbij buurtbewoners de inbreker zouden hebben gehoord. Nadat de politie ter plaatse kwam, konden zij na een korte achtervolging de man aanhouden. 

De bewoners waren tijdens de inbraak niet thuis.

Getuigenoproep

Uit onderzoek is gebleken dat er mogelijk sprake is van een tweede dader. De politie is op zoek naar deze persoon en komt graag in contact met getuigen of mensen die ons meer kunnen vertellen. Weet u meer? Meldt u zich dan spoedig bij de politie. Neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt van de Doorzwin zijn gemaakt tussen 02.15 uur en 03.00 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer 2024026647.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Zo maakt u het inbrekers lastig

Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan.

Lees hier meer informatie over woninginbraken.