Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt man aan op verdenking van meerdere diefstallen

Gepubliceerd op:

Kampen/IJsselmuiden - Op zaterdagavond 3 februari kreeg de politie een melding dat er een man aan de Oranjesingel met een elektrische fiets aan het slepen was. De man zou met de fiets het park zijn ingelopen. De politie zocht de omgeving af maar de man werd niet aangetroffen.

Hierna kwam er een melding dat de man op de Zwartedijk zou lopen. Met hulp van een hondengeleider en een helikopter kon de verdachte worden aangehouden. De man is bij de achtervolging meerdere weilanden doorgerend. Bij de aanhouding werden meerdere goederen bij de man aangetroffen die gelinkt konden worden aan een diefstal van een rugtas en de diefstal van een fiets in IJsselmuiden. De aangehouden man betreft een 19-jarige man uit Dronten. 

Preventie

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hoe moeilijker u het een dief maakt, des te groter de kans dat u slachtoffer wordt. Daarom hieronder wat tips om de meest voorkomende zaken van criminaliteit te voorkomen. Op de pagina onderwerpen vindt u nog veel meer informatie over hoe u de politie kunt helpen en hoe u criminaliteit kunt helpen voorkomen.

Tips om fietsdiefstal te voorkomen
Tips om woninginbraak te voorkomen
Tips om zakkenrollen te voorkomen