Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Invallen in Maarssen leidt tot vondst verdovende middelen

Laatst gewijzigd op:

Maarssen - De afgelopen weken hebben agenten invallen gedaan bij twee woningen in Maarssen. Bij beide woningen waren signalen binnengekomen dat er sprake zou zijn van de handel in verdovende middelen. Bij de doorzoekingen zijn er in beide woningen daadwerkelijk verdovende middelen aangetroffen en andere zaken die duiden op handel. Drie verdachten zijn aangehouden en zitten momenteel nog vast voor verder verhoor.

Aanhouding

De politie ontving allereerst via MMA signalen dat in een woning in de wijk Bloemstede mogelijk strafbare zaken werden opgeborgen. Vrijdag 26 januari is de woning doorzocht en hebben agenten een handelshoeveelheid aan cocaïne en heroïne aangetroffen. Daarnaast lag er voor meer dan 5000 euro aan contant geld in huis en zijn er acht mobiele telefoons in beslag genomen. Mede door deze vondst worden twee bewoners van 20 en 22 jaar oud gearresteerd op verdenking van handel in verdovende middelen. Beide verdachten zitten nog vast. De politie heeft ook beslag gelegd op een Volkswagen Polo. 

Handel in hennep

Dinsdag 6 februari is er door agenten opnieuw een inval gedaan op basis van onder andere MMA signalen. In een woning aan de Straatweg is meer dan 1000 gram hennep aangetroffen. Daarnaast zijn er ook verkoop gerelateerde goederen zoals verpakkingsmaterialen in beslag genomen. Een 20-jarige bewoner is aangehouden en zit momenteel nog vast.
 

Jonge aanwas

De cocaïnehandel in Nederland ontwricht wijken, gezinnen en buurten en zorgt voor overlast. Het is een harde wereld vol geweld. Kwetsbare en vaak jonge mensen betreden deze wereld gemotiveerd door geld, status, spanning en de drang naar erkenning. Ze zien een geromantiseerd beeld gecreëerd door criminelen die aantrekkingskracht uitoefenen met dure auto’s, sieraden en aanzien. Samen met onze partners willen we deze jongeren laten zien dat de illusie van roem en rijkdom door de criminaliteit, uiteindelijk vervaagt door de verwoestende gevolgen van crimineel gedrag. Preventie en het creëren van een veilige omgeving is cruciaal. Door er vroeg bij te zijn, is helpen makkelijker en beschermen we jongeren tegen criminele invloeden. Daarnaast proberen we, naast mogelijke strafvervolging door het OM, jongeren intensieve zorgbegeleiding te bieden met de juiste instanties.

Meld bij signalen

Ogen en oren van bewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugshandel, zoals ook in deze casus. Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844, rechtstreeks bij uw wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Signalen waar u op kunt letten zijn:

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.