Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee personen aangehouden voor voorbereiden drugshandel

Gepubliceerd op:

Hillegom - De politie hield donderdag 1 februari in een woning aan de Brouwerlaan in Hillegom een 60-jarige vrouw en 56-jarige man uit Hillegom aan. Zij worden verdacht van de voorbereiding van handel in hard- en softdrugs. In de woning trof de politie een handelshoeveelheid drugs aan.

Bij de gemeente Hillegom en de politie kwamen de laatste tijd meerdere meldingen binnen over drugshandel in de woning aan de Brouwerlaan. Dit leidde donderdag 1 februari tot de aanhoudingen en de doorzoeking van de woning. Naast de verdovende middelen troffen agenten ook een groot contant geldbedrag en een verboden wapen en munitie aan in de woning. Dit alles is in beslag genomen. De twee verdachten zijn dinsdag 6 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het voorarrest van de man is verlengd, dat van de vrouw geschorst.

Samen optreden tegen drugshandel

Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.

Criminelen die rijk worden door handel in drugs, voelen zich vaak onaantastbaar. Maar dat zijn ze niet. Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningbouw en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze zware, ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Met deze acties pakt de overheid gezamenlijk ondermijning aan, trekt criminele netwerken uit elkaar en dringt de productie van hennep en synthetische drugs terug. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie en andere partners blijven onderzoeken en interventies uitvoeren.

Meld drugsoverlast

De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u drugshandel? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via uw wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.