Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Alcoholcontroles in Zeeuwse havens

Gepubliceerd op:

Ritthem, Hoek - De zeehavenpolitie heeft woensdagochtend 10 januari 2024 op twee locaties in de Zeeuwse havens alcoholcontroles gehouden. Geen van de gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken.

alcohol, voorlopig onderzoek, blaastest, Foto: Korpsmedia politie

Agenten van het team zeehavenpolitie hebben vanochtend tussen 06.00 uur en 08.30 uur in Ritthem en Hoek alcoholcontroles gehouden. Op de Engelandweg en Frankrijkweg (Ritthem) hebben 40 bestuurders moeten blazen. In Hoek zijn op de Herbert H. Dowweg zijn 428 alcoholtests afgenomen. Er zijn geen overtredingen geconstateerd. De komende tijd gaat de politie in het havengebied vaker controleren op het gebruik van alcohol en drugs tijdens het rijden.

 

Zeehavenpolitieteam Zeeland-West-Brabant

De zeehavenpolitie bestaat uit ‘blauwe’ agenten die in de havens surveilleren, recherchemedewerkers die opsporingsonderzoeken doen, en informatiemedewerkers die analyses maken. Het team doet onderzoeken naar diverse criminaliteitsvormen, zoals verdovende middelen, milieu, diefstal & smokkel, witwassen en arbeidsuitbuiting. Het team werkt nauw samen met de Zeehavenpolitie van Rotterdam.