Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

[UPDATE] Verdachte aangehouden na schietincident in Weiteveen

Laatst gewijzigd op:

Weiteveen - De politie heeft een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in verband met een schietincident in Weiteveen. Dinsdagochtend 16 januari kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg. Ter plaatse bleek er te zijn geschoten. Er zijn twee personen overleden. De politie is een groot onderzoek gestart.

De politie kreeg rond 08.45 uur een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en daar werd duidelijk dat er geschoten is. Twee personen zijn overleden. Eén persoon is aangetroffen in een auto, de ander nabij een woning. Het betreft een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Weiteveen.

Aanhouding

Kort na het incident heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 50-jarige man uit Klazienaveen. Wij doen onderzoek naar zijn rol en betrokkenheid bij het incident. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij veertien dagen langer vast blijft zitten of niet. 

Onderzoek

De politie is een groot onderzoek gestart en onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek, er wordt tactisch onderzoek verricht en we spreken met getuigen. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat de toedracht en de aanleiding is geweest. We kijken daarbij ook naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte. 

Wij zijn er mee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict dat mogelijk verband houdt met deze zaak. De informatie die wij daar over hebben, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek. Daardoor kunnen we op dit moment niet ingaan op verdere details. Het onderzoek moet zorgvuldig gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen.

Beelden

Er zijn diverse beelden verschenen op sociale media die mogelijk verband houden met dit incident. We zijn bekend met die beelden en de informatie die daar uit voortkomt wordt meegenomen in het onderzoek. Daarom kunnen we op dit moment niet inhoudelijk reageren op deze video’s. We verzoeken iedereen om deze video’s niet te verspreiden vanwege de impact op betrokkenen.

Heeft u informatie?

Heeft u informatie over dit incident? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via de opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Update

De verdachte is vrijdag 19 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland. Die heeft besloten dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten.  Alle partijen die betrokken zijn in deze complexe casus kijken terug op hun rol in de gebeurtenissen voorafgaand aan het incident. Dat doen wij ook. De wapenvergunning en het langerlopende conflict maken daar onderdeel vanuit. Dat vraagt tijd en zorgvuldigheid en daar kunnen we nu dus niet op vooruitlopen.