Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie vraagt hulp van burger bij onderzoek naar brandstichtingen bij een woning aan de Lingedijk in Tricht

Laatst gewijzigd op:

Tricht - Op donderdag 13 juli en op dinsdag 18 juli werd er brandgesticht bij een woning aan de Lingedijk in Tricht. Dinsdagavond worden in Opsporing Verzocht beelden getoond van de verdachte van de brandstichting. Het onderzoeksteam hoopt dat kijkers van het programma het onderzoek verder kunnen helpen.

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken, is een SMS verstuurd aan iedereen die in de nacht van 13 en 18 juli in (de omgeving van) Tricht was. In het berichtje wordt aandacht gevraagd voor de uitzending van Opsporing Verzocht op 16 januari, waarin de beelden van de verdachte worden getoond. Daarnaast worden de onderzoeksvragen die het team heeft besproken.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 16 januari om 20.25 uur uitgezonden op NPO2. 

Bulk-sms
U heeft misschien een SMS ontvangen en wilt weten hoe de politie aan uw nummer komt. De politie kan mastgegevens opvragen om te achterhalen welke telefoons er op een bepaald moment in de buurt waren. Dat levert een lijst op met telefoons die op het gevraagde moment op de mast hebben aangestraald. Met die gegevens kan dus gericht een groep geselecteerd worden die de SMS ontvangt. Het kan echter ook zijn dat u niet in Tricht was, maar op dat moment langsreed. Uw telefoon kan dan zijn aangestraald op de mast, waardoor u nu ook een SMS hebt ontvangen.

Informatie doorgeven of anoniem melden
Als u informatie wilt doorgeven aan de politie dan kan u dat doen via onderstaand tipformulier. Wilt u liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praten, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl