Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt video met mogelijk anti-homogeweld

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op dit moment circuleert er een filmpje op sociale media waarop te zien is dat twee hand-in-hand-lopende mannen belaagd worden door een andere man. Deze man deelt klappen en schoppen uit en ook is te horen dat de mannen hand-in-hand uitgescholden worden. De politie onderzoekt de video en houdt er rekening mee dat er sprake is van anti-homogeweld. Update 18 januari: de politie heeft zicht op een mogelijke verdachte. Alleen zonder aangifte van de slachtoffers kan het lastig worden hem te vervolgen.

Politielogo op bord

Tot op heden heeft de politie nog geen aangifte of melding aan de beelden kunnen koppelen. De video lijkt opgenomen te zijn in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam, wanneer de beelden zijn opgenomen staat nog niet vast. Ben jij op de beelden te zien, weet jij wie er op de beelden staan of heb je andere informatie? De politie komt graag met je in contact. In een stad als Amsterdam moet je kunnen zij wie je wil bent. Mocht je anti-homogeweld ervaren, weet dat je altijd bij de politie terecht kunt en dit soort zaken heel serieus worden genomen.

Roze in Blauw
Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van LHBTI+-gerelateerde incidenten. Ook mensen die vermoeden dat iemand in hun omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt vanwege het feit dat zij lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn, kunnen contact opnemen.

Wilt u iemand van Roze in Blauw spreken? Bel dan met 088-1691234. Mailen kan ook via RozeinBlauw@politie.nl. U kunt uiteraard ook altijd terecht via de algemene politiekanalen en bureaus. Bel bij spoed altijd 112!