Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man omgekomen bij woningbrand

Laatst gewijzigd op:

Eersel - Bij een woningbrand in Eersel is maandagmiddag 15 januari een man om het leven gekomen. Op basis van het onderzoek concludeert de politie dat er geen sprake is van een misdrijf.

Rond 16.00 uur kwam een melding binnen dat de woning aan de Voortseweg in brand stond. Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit. De brandweer had het vuur kort na vijven onder controle en is nog een deel van de avond bezig geweest met nablussen.

De politie stelde direct een eerste onderzoek in en daaruit kwam al snel een vermoeden van brandstichting naar voren. In de woning bleek vervolgens een man overleden te zijn. Dit bleek een bewoner te zijn.

Vanwege het vermoeden van brandstichting zijn vier medebewoners van de man direct aangehouden. Eén van hen werd zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen, maar kon daar dinsdagochtend na behandeling weer vertrekken. 

Onderzoek  

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de brand. Dinsdagochtend werd daarvoor technisch onderzoek in de woning verricht. Op basis van dit onderzoek concludeert de politie dat het slachtoffer niet om het leven is gekomen als gevolg van een strafbaar feit. De resultaten uit het onderzoek wijzen erop dat het slachtoffer de brand zelf heeft aangestoken en als gevolg daarvan is overleden. De personen die gisteren zijn aangehouden op verdenking van brandstichting zijn vrijgelaten. Zij zijn niet langer verdachte in het onderzoek.