Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Supermarkt overvallen in Geuzenveld; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Een supermarkt aan het Lambertus Zijlplein is dinsdagavond overvallen door een gewapende man. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Rond 21.40 uur zit een medewerker achter één van de kassa’s achterin de winkel als zij ineens wordt opgeschrikt door een man achter haar. De caissière ziet dat hij een mes in zijn hand heeft. Onder bedreiging van het steekwapen moet het personeelslid de kassalade openen. De overvaller doet daarna een greep uit twee kassa’s, stopt dit in een tas en loopt via de servicebalie de winkel weer uit. Hij stapt daarna op een scooter en rijdt via de Nolenstraat/Leenhofstraat weg in de richting van de Aalbersestraat. De politie wordt gealarmeerd maar helaas wordt de overvaller niet meer aangetroffen.

Signalement
Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
-Ongeveer 1,80 meter;
-Blank/licht getinte huidskleur;
-Donkere wenkbrauwen;
-Droeg een rode hoodie, donkerblauwe joggingsbroek met witte strepen, zwarte schoenen, handschoenen en gezicht bedekkende kleding.

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt deze overval en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u ander informatie die belangrijk kan zijn? Bel dan met Districtsrecherche West (o.v.v. 2024012977) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook (camera)beelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Beschikt u over beeldmateriaal waar bijvoorbeeld mogelijk de overvaller op te zien is? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.