Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt betrokkenheid man bij brand

Gepubliceerd op:

Terneuzen - Politieagenten hielden zaterdagochtend 20 januari 2024 een 62-jarige man uit Terneuzen aan. De politie onderzoekt of hij iets te maken heeft met de brand die zaterdagochtend woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit, maar houdt alle opties open.

Stockfoto van de voorkant van een politieauto

Op zaterdag 20 januari 2024 rond 07.00 uur kwam bij het Operationeel Centrum (de gemeenschappelijke meldkamer) een melding binnen dat er een man op of naast de N61/N290 liep. Vrijwel tegelijkertijd kwam er een melding binnen dat er brand woedde in een gebouw aan de Zeelandlaan.

Man aangehouden

Een politieagent, die naar de melding over de lopende man ging, trof op de Hoofdweg, ter hoogte van de kruising met de Spuiweg en de Maassingel, een man aan die naar brand rook. Hij hield de man, een 62-jarige inwoner van Terneuzen, vervolgens aan op verdenking van brandstichting.  De verdachte zit vast en wordt verhoord.

Middelbrand

De brandweer ontfermde zich ondertussen over de brand aan de Zeelandlaan en schaalde op naar middelbrand. Tijdens de bluswerkzaamheden zijn onder andere tankautospuiten uit Sluiskil en Zaamslag ingezet. Al snel was duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Omdat het niet veilig is om het gebouw binnen te gaan, wordt het pand met een bouwkraan stukje voor stukje gesloopt, zodat de brandweer die delen kan nablussen. Dat kan nog enige tijd duren. 
De Veiligheidsregio waarschuwde zaterdagochtend voor de rook die vrijkwam bij de brand. Daarbij geldt nog steeds het advies uit de rook te blijven. Er worden metingen gedaan naar de mogelijke effecten van de rook voor de omgeving.