Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier minderjarigen gehoord voor explosies in Kaatsheuvel

Laatst gewijzigd op:

Kaatsheuvel - Het onderzoek naar meerdere explosies in Kaatsheuvel, veroorzaakt door het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk is in volle gang. Inmiddels zijn twee minderjarige verdachten thuis aangehouden en hebben twee andere minderjarige verdachten zich op het politiebureau moeten melden voor het afleggen van een verklaring. Zodra het onderzoek is afgerond, moeten zij zich verantwoorden bij de rechter.

Vuurwerkoverlast

Zondagmiddag 3 december 2023 raakte een huis aan de Bogaert in Kaatsheuvel flink beschadigd. De voordeur werd met zwaar vuurwerk opgeblazen, Ook het plafond liep schade op.  De geschrokken bewoners raakten niet gewond en konden veilig buiten komen. Ook een kerk aan de overzijde liep schade op. Daar raakten enkele glas en loodramen beschadigd,


Onderzoek
Er werd uitgebreid rechercheonderzoek ingesteld waarbij de speurders dankzij controles van personen in de omgeving na de explosie, op het spoor kwamen van enkele jongeren. De politie verdenkt hen ervan in wisselende samenstelling bij meerdere incidenten betrokken te zijn.


Flat en zoutbak
Zo werd op 25 november 2023 zwaar vuurwerk, cobra’s, afgestoken bij een flat aan de Jacob Ruysdaelstraat in Kaatsheuvel waardoor schade ontstond bij de entree van het gebouw. Op vrijdag 1 december 2023 werd ook met vuurwerk een zoutbak op het Ferdinand Bolplein vernield. Hierdoor ontstond in de omgeving een flinke ravage. Overal lag zout en er lagen grote scherpe stukken van de plastic bak op straat.. Er waren zelfs scherven van de zoutkoffer op balkons en zonnepanelen terecht gekomen.