Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie ontdekt zwaar vuurwerk, drugs én wapens in woning na anonieme tip

De politie pakte gisteren de bewoner (32) op van een woning in Mill. Volgens een anonieme tip zou daar mogelijk zwaar vuurwerk en/of drugs opgeslagen zijn. In de woning ontdekte de politie vervolgens inderdaad een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. Daarnaast stuitten zij op hard – en softdrugs én wapens.

Aanhouding

Vuurwerk in woning
De politie vermoedde op basis van een anonieme tip dat er mogelijk vuurwerk én drugs in een woning aan de Houtwolstraat in Mill zouden liggen. De politie deed op maandagmiddag  22 januari een instap in de woning en ontdekte inderdaad onder meer een partij zwaar vuurwerk.

Inzet Explosieven Opruimingsdienst
De hulp van de explosievenruimers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd vervolgens ingeroepen voor verder onderzoek en evt. ruiming van vuurwerk. Uit hun onderzoek bleek inderdaad dat het om een partij zelf gefabriceerd zwaar vuurwerk ging. De locatie werd afgezet, maar omwonenden hoefden hun woning niet te verlaten.

Uiteindelijk is bijna 100 kilogram aan illegaal zwaar vuurwerk ontdekt. Het gaat om flitspoeder uit zogeheten Cobra’s die in zogeheten ‘shells’ zijn overgeheveld. Dat zijn ronde explosieven die niet voor consumenten geschikt zijn. De partij vuurwerk wordt op een later moment op een aangewezen ploflocatie tot ontploffing gebracht.

Wapens en hard – en softdrugs
Tijdens het zoeken in de woning naar vuurwerk en drugs vonden de agenten onder meer een niet van echt te onderscheiden alarmpistool, zogeheten werpsterren en een busje pepperspray.
Ook stuitten zij op honderden pillen, vermoedelijk XTC, én kleine hoeveelheden amfetamine, GHB en softdrugs.

Vervolgonderzoek
Onze recherche onderzoekt deze zaak. De verdachte wordt verhoord voor zijn rol en aandeel in deze zaak. De inbeslaggenomen wapens en drugs worden na het onderzoek vernietigd.

Melden vuurwerk
De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heb je het idee dat er bij jou in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Neem dan contact met ons via onderstaande informatieknoppen.

Meld Misdaad Anoniem
En heb je het vermoeden dat er in jouw wijk iets niet klopt, maar durf je dat niet meteen bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meld dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kun je veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.

Melden of anoniem tippen helpt!