Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Grote hennepplantage aangetroffen in Kerkrade

Opsporingsonderzoek heeft vanmorgen geleid naar de vondst van een hennepplantage.

Hennep

Rechercheurs van de opsporingsteams van de politie Kerkrade, Heerlen en Brunssum-Landgraaf  en de Districts Recherche Parkstad hebben gezamelijk onderzoek gedaan. Dit naar aanleiding van een melding die was binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem. Het onderzoek leidde naar een pand op de Schaesbergerstraat. Hier is vanmorgen een grote in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Alle 1953 planten zijn vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bestuurlijke rapportage
Door de politie wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de gemeente. Burgemeesters kunnen op basis van deze informatie maatregelen treffen om criminaliteit te bestrijden of overlastgevende situaties te beëindigen. 

Straffen en consequenties bij illegale hennepteelt
Iedereen die bezig is met illegale hennepteelt is strafbaar. Of dat nu gebeurt met de productie of de verkoop, of andere zaken die hiermee samenhangen. Hierop staat een maximale gevangenisstraf van drie jaar. En een geldboete van maximaal 81.000 euro. Naast deze straffen kan de politie ook financieel onderzoek doen en het crimineel verkregen vermogen daardoor afpakken van de daders. Gaat het om illegale hennepteelt dan gaat niet alleen over de zogeheten growshops (die verboden zijn) maar ook bijvoorbeeld over illegale praktijken van transport- en distributiebedrijven en verhuurders (woon)ruimte om te kweken.

Wat te doen als u vermoedt dat ergens een hennepkwekerij is?
Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900 - 8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000