Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbreker op heterdaad aangehouden in Volendam

Gepubliceerd op:

Volendam - De politie heeft woensdag 24 januari een 38-jarige man uit Amsterdam op heterdaad aangehouden na een inbraak op een vakantiepark aan de Pieterman in Volendam. Sinds november 2023 hebben meerdere inbraken in Edam-Volendam plaatsgevonden. Extra aandacht van de politie in Volendam heeft geleid tot deze heterdaad aanhouding. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte ook betrokken is geweest bij eerder gepleegde inbraken in Edam-Volendam.

Inbreker met koevoet

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een heterdaad inbraak op een vakantiepark aan de Pieterman in Volendam. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de verdachte richting het Slobbeland lopen. Hier werd de man aangehouden. Bij de verdachte werden meerdere gestolen goederen aangetroffen.

De verdachte zit vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Reeks inbraken in Edam-Volendam

Sinds november 2023 hebben in Edam-Volendam 23 inbraken plaatsgevonden. In het vakantiepark hebben acht inbraken plaatsgevonden. De politie zet het onderzoek naar deze inbraken voort. Een mogelijk verband tussen de reeks inbraken wordt nader onderzocht. Met deze aanhouding hoopt de politie dat de reeks inbraken ten einde is gekomen.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Zo maakt u het inbrekers lastig

Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan.

Lees hier meer informatie over woninginbraken.                

2024017345