Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gestolen auto leidt naar vondst harddrugs

Gepubliceerd op:

Utrecht - Een gewelddadige autodiefstal leidde uiteindelijk naar twee verdachten en de vondst van een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs.

drugs, wikkels, Foto: Korpsmedia politie

Op zondag 21 januari kreeg de politie rond 20.35 uur een melding over een gewelddadige autodiefstal op de Rooseveltlaan. De verdachte belaagde de eigenaar van de auto met een slagwapen en verwondde de man.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en voerde een uitgebreid onderzoek in de omgeving uit. De politie trof de gestolen auto kort daarna aan op de Griffioenlaan. Andere agenten zagen een man weglopen die voldeed aan het signalement en hielden hem aan op de Drommedarislaan.

Waardevol transport
Bij het onderzoek aan de ontvreemde auto ontdekten agenten dat de eigenaar niet alleen zijn auto zag verdwijnen maar ook een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs die hij vervoerde. Het “slachtoffer” bleek tussen 300 en 500 gram verpakte cocaïne in zijn auto te hebben. De eigenaar van de auto werd hierna ook aangehouden voor het bezit en handel in verdovende middelen.

Bij het vervolgonderzoek in de woning en de garage van deze verdachte troffen agenten nog een aantal gripzakjes met cocaïne en een hoeveelheid geld aan.

Beide verdachten, een 22-jarige – en een 41- jarige inwoner van Utrecht zijn ingesloten voor nader onderzoek.